dissabte, 3 de desembre de 2016

La universitat a l'institut.Un any més i ja en son uns quants, EUSES ha fet una incursió a l’ensenyament secundari. En aquesta ocasió ha estat amb la xerrada de Jordi Giménez.

 Suposo que amb la voluntat de donar-se a conèixer, ho fa compartint coneixements relacionats amb l’activitat física per mitjà de xerrades de qualitat com la d’enguany.
En edicions anteriors he escrit per manifestar disgust pels resultats de l’activitat, mai,  com tampoc en aquesta ocasió ni per la temàtica ni per la forma o contingut, i si en relació a  l’aprofitament que en fan els alumnes.
A més d’algunes reflexions, aquest èxit és la principal motivació per escriure. Si, fa aproximadament un any, ho feia en to crític ara és obligat fer-ho amb sentit més positiu.
Per aquest motiu vull  destacar que amb accions com aquesta s’aborden aspectes que van més enllà del magnífic contingut d’una xerrada, com :
  •  La possibilitat que s’ofereix a l’alumnat de contrastar informacions rebudes a l’aula , amb altres fonts.
  • Reafirmar la importància del coneixement, teòric en aquest cas, per fer profitosa i adequada la pràctica.
  • L’ampliació de coneixements, en aquest cas vinculats a la condició física i l’entrenament sobretot, però també amb la salut.
  • La possibilitat de formular preguntes, resoldre dubtes i satisfer curiositats de la ma de professionals qualificats. I en Jordi ho és.
Per tot plegat: la iniciativa, la xerrada en si i l’efecte sobre l’alumnat ( que quedarà segur confirmat amb les activitats post-xerrada ), benvinguda la presència de la universitat als instituts. 
 
GRÀCIES A TOTS ELS QUE HO HAN FET POSSIBLE, SOBRETOT PER L’ESTÍMUL QUE REPRESENTA PER L’ALUMNAT DE BATXILLERAT.