El 14.

No soc gens amic d'homenatges i menys encara pòstums, però... l'ocasió és especial, per supressiva ( es sabia de la seva malaltia, però... massa aviat ) i pel que ha significat.
Encara ahir al matí m'hi referia indirectament i involuntària en comentar una entrada dedicada a Marcelo Bielsa i després ha arribat la noticia.

Portada del suplement del: De Volkskant del 25 de març.
Pàgina 14 del: Het parool.



















Soc de la època en que un 14 era el premi gros de les travesses i amb ell ho va deixar de ser. Ell va passar a ser el 14. El que tots volíem dur a la samarreta de l'Ajax o a la taronja d'Holanda. Aquí no va poder ser, Spain era diferent, també en això. Ara ja no ho és, al menys en això.
El 14 va ser abans que el 10, que el 23, que el 7 al futbol. I més enllà del futbol el 14 va ser abans que el 23 o el 16 al bàsquet o el 46 o el 93 a les motos i un llarg etc.


















Johan va ser abans que Maradona, Beckham o Cristiano, que Jordan o Gasol i que Valentino o Marquez. A ell li ho deuen, tots li ho devem, també això que potser ha passat desapercebut, a més de moltes altres coses del futbol i més enllà del futbol. Inclosos els errors, fins i tot en això era autèntic.

TANT DE BO QUEDI, MÉS ENLLÀ DELS COLORS, LA SEVA FACETA MÉS IMPORTANT: UN INNOVADOR ( a vegades involuntari, crec ? ) EN MOLTS ASPECTES.

Etiquetes de comentaris: ,