Canvi de referents, canvi d’actituds ?



És motiu freqüent de comentari entre els docents que l’educació s’ha polaritzat, en el sentit que a les aules hi ha una distància cada vegada més gran entre els bons alumnes ( que acostumen a ser molt bons, millors crec que en altres èpoques ) i els que per diverses raons, no sempre de capacitat, no se’n surten ( que són actualment molts més que en altres èpoques). 

Aquest fenomen provoca una minva molt important del terme mig,  que en alguns grups desapareix totalment ( la classe mitjana dels estudiants se’n podria dir, ja que la societat pateix un fenomen similar, diuen ? ). 

Fa un parell d’anys i amb la intenció de provocar reflexió,  estímul a l’estudi i  dedicació a les activitats acadèmiques de l’EF, es va elaborar al meu centre un pòster, amb cites inspiradores. Sèneca, Aristòtil, V Hugo ... n’eren els protagonistes entre altres. Es pot trobar a la columna dreta del blog.


És una consigna recurrent que cal adaptar-se a l’alumnat, a les noves circumstàncies, que hem d’evolucionar ...
Pensant en una part molt important de l’alumnat a qui els referents esmentats no els han estimulat, he trobat ( casualment i gràcies a un programa de televisió, que ja és un símptoma ! ) un referent i una consigna a l’alçada de la situació. 
  

Bart Simpson el nou referent, educatiu !!!!! 




NO SE SI SERÀ BAIXAR MASSA EL LLISTÓ, PERÒ UN CANVI D'ACTITUD D'AQUEST ESTIL JA SERIA BENVINGUT PER MOLTS.



Etiquetes de comentaris: ,