NOIES, US APUNTEU ?

El cas és: com a centre i en el marc de les activitats del PCEE s’han organitzat activitats de foment de la pràctica esportiva ( adreçades sobretot a l’alumnat sedentari o amb nivells baixos de pràctica). Han passat unes setmanes i la proposta ha tingut una bona acollida,  està tenint  èxit.
Hi ha però una ombra: la participació femenina.




















Fa uns dies amb un col·lega ( responsable d’esport extraescolar) vam analitzar-ne les causes, a la conversa vam constatar, per la nostra experiència,  fets com:
Acabada la conversa / reflexió, ens va assaltar la pregunta: QUÈ PODEM FER ?

No se com ens ho farem ( el camí és llarg i difícil), però recollir informació i analitzar les causes sembla un primer pas.

Invisibilitat de l'esport femení

Esport i gènere.

Aquestes dues, i altres consultades, són referències útils per fer-se una composició de lloc. S’hi apunten alguns dels factors, que cal prendre en consideració si s’ha d’intervenir en aquest tema.
Si tenir en compte aquests factors és de sentit comú.

Hi ha una sèrie d’influències que cal considerar,  ja que podrien ( el condicional és important) contribuir a millorar la situació:













Guia PAFIC
Aquí trobaràs l'enllaç de l'estudi / article.
Blog: Educat.cat

CONCLUSIÓ:

Un fet, una conversa des d’experiències i punts de vista diferents, informacions diverses i algunes propostes. Haurien de ser un bon punt de partida, per millorar la situació.
De totes maneres, ja coneguda la problemàtica, com és diu en el darrer i més transcendent dels documents: accions i no paraules. 
Per aconseguir que les noies finalment s’apuntin.

Etiquetes de comentaris: , ,