És l'esport (d'alta competició) saludable ?

Estem en plena època ciclista avui s'acaba el Tour de França. Un magnífic espectacle en directe o per TV. A pesar dels desenganys que darrerament ens ha ofert el ciclisme com esport de competició.

Si un es fixa en les poques paraules que acabo d'escriure: ESPORT, ALTA COMPETICIÓ, SALUDABLE i  ESPECTACLE.
I com ja s'ha comentat en altres entrades (per diverses motivacions) , no van sempre de la ma. Ja que l'esport, afortunadament te moltes i diverses orientacions.

Aquest és el perfil de l'ètapa del Tour d'enguany que ha motivat la noticia que tot seguit us enllaço:

Després d'una etapa !

No es pot considerar un fet excepcional, ja que ni és l'etapa més llarga ni amb més ports, encara que si te la consideració d'etapa dura, més si es te en compte que és la 18ena o 19ena,  la qual cosa vol dir que hi ha una suma d'esforços bestial.

Si he enllaçat la noticia és perquè una imatge val més que 1000 paraules, per respondre a la pregunta inicial (suposo que us ha impressionat, com a mi).

En cap cas s'ha d'interpretar com una crítuca ( és més aviat admiració el que m'inspiren els ciclistes d'èlit ). I en cap cas el ciclisme te l'exclusiva d'efectes com aquest. Tota pràctica esportiva d'alt nivell es pot comparar al ciclisme, en relació al tema de la salubritat de la pràctica esportiva d'alta competició.

Per contrapesar tenim en el ciclisme ( o millor dit en la bicicleta) un mitjà de tranport ecològic i saludable, i en el ciclisme un magnífic esport per fer salut, si sabem mesurar les càrregues ( per això he buscat el perfil de l'etapa que provoca el citat efecte, per situar cada cosa al seu lloc).





Etiquetes de comentaris: , ,